Átadták a 2024. évi Értékteremtő Közösségekért díjakat

Átadták a 2024. évi Értékteremtő Közösségekért díjakat

Az Értékteremtő Közösségekért díjat 2020 óta a Civilek Napjához kötődően annak a civil szervezetnek adományozza a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, valamint annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

A 2024. évi díj adományozására kiírt nyilvános felhívásra 28 civil szervezet és 25 természetes személy érvényes előterjesztése érkezett összesen 16 vármegyéből és a fővárosból, valamint a határon túlról Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2024-ben a civil közösségek értékteremtő és értékmegőrző tevékenységét támogató munkája elismeréseként Gonda László zenepedagógus, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke részére, valamint az 1957-ben alakult Zalai Táncegyüttes Egyesület részére adományozta az Értékteremtő Közösségekért díjat.

A díjakat 2024-ben a Civilek Napján, február 1-jén rendezett ünnepségen dr. Panyi Miklós miniszterhelyettes adta át Budapesten.

 Értékteremtő Közösségekért díjban részesült Heves vármegyéből Gonda László. Gratulálunk neki!

Forrás: civilinfo.hu

Megszakítás