Szülőakadémia

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött,melyet az alábbi linken tehet meg:

Könyvviteli beszámoló határidő: május 31.

Közeledik az éves beszámoló közzétételének határideje. Az a vállalkozás, amelyik elmulasztja május 31-ig közzétenni a beszámolóját, komoly mulasztási bírságra számíthat.

A számviteli törvény 154.§-a értelmében minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozó, civil szervezet (ideértve a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepét is) köteles az éves beszámolóját letétbe helyezni és közzétenni. A letétbe helyezés és közzététel elektronikus úton történik.

Május 31-ig adható le az szja 1%-ról szóló beszámoló

NEA elszámolás benyújtásának eljárásrend változása

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az elszámolás(ok) benyújtásának határideje:

·         „Civil szervezetek működési célú támogatása 2017.” kiírás esetében: 2018.04.30.

·         „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017.” kiírás esetében: 2018.04.30

·         „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2017.” kiírás esetében: 2018.04.30

Az elszámolás elkészítéséhez segítséget nyújt az Útmutató a Nemzeti Együttműködési Alap 2017. évi forrásaira benyújtott támogatási igények (pályázat és egyedi kérelem) alapján biztosított költségvetési támogatások szakmai és pénzügyi elszámolásához

2. számú módosítás című segédlet, mely elérhető a Civil Információs Portálról, az „Elszámolási útmutatók”cím alatt.

Az elszámoláshoz kapcsolódó további dokumentumok szintén a Civil Információs Portálon, a Dokumentumsablonok „Szerződéskötés lezárásához, elszámoláshoz” cím alatt találhatóak:

·         lemondó nyilatkozat,

·         nyilatkozat közérdekű önkéntes tevékenységről,

·         nyilatkozat dologi javak biztosításához,

·         nyilatkozat szolgáltatás biztosításáról.

Elszámolás benyújtásának eljárásrendjében bekövetkezett változás:

A bizonylatok EPER-be történő rögzítését követően a véglegesítés után a rendszer generálja a számlaösszesítőt. Ezt követően megjelenítésre kerül a számlaösszesítőn az Ávr. 100.§ (3) bekezdése szerinti kiválasztás eredményeképpen azon bizonylatok, melyeket ellenőrzésre meg kell küldeni, a megjelölés a beküldendő bizonylat oszlopban a rögzített tételek mellett „igen” megjelöléssel szerepel. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a megjelölt számviteli bizonylatok mellett a fent megjelölt elszámolási útmutató szerinti kapcsolódó dokumentumokat (pl. kifizetést igazoló bizonylat, szerződés stb.) is szükséges megküldeni.

Az EPER értesítő levelet küld az elszámoláshoz benyújtandó bizonylatok sorszámáról, mely alapján beazonosítható a beküldendő tétel/tételek a számlaösszesítőn.

Kérjük, kizárólag a megjelölt bizonylatokat és a hozzá tartozó dokumentumokat szíveskedjenek benyújtani.

Amennyiben kérdése merül fel, - pályázati azonosítójának megadásával - felteheti írásban a nea@emet.gov.hu e-mail címen vagy a telefonos ügyfélszolgálatunk igénybevételével a 06-1-550-2800 telefonszámon.

Visszaköltözött az Egri Törvényszék!

Civil szervezeteket érintő ügyekben az alábbi címen kereshetik az Egri Törvényszék Civil Szervezetek Osztályát:

3300 Eger, Barkóczy u. 1

Az ügyfélfogadás rendje változatlanul az alábbiak szerint:

Hétfő, kedd, csütörtök: 8.00 - 12.00

Szerda: 8.00 - 15.00

Péntek: 9.00 - 11.00

1 % felhívás

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az SZJA-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Az SZJA 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el.

Az SZJA +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

További információk az alábbi honlapon: https://www.nonprofit.hu/tudastar/Hogyan-rendelkezhet-adoja-11-szazaleka...

Figyelem!

Mondvacsinált indokkal keres fel egyesületeket, alapítványokat egy cég, aki a beszámoló hiányos beküldésére hivatkozva pénzért cserébe ígéretet tesz, annak javítására.

Óvakodjanak tőlük és semmilyen megbízást ne írjanak alá a könyvelőjükkel való egyeztetés nélkül!

A beszámolókat le tudják ellenőrizni a www.birosag.hu oldalon!