1 % felhívás

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az SZJA-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Az SZJA 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája ittérhető el.

Az SZJA +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája ittérhető el.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

További információk az alábbi honlapon: https://www.nonprofit.hu/tudastar/Hogyan-rendelkezhet-adoja-11-szazalekarol-2018-ban%C2%A0

Adatvédelmi tájékoztató nap

2018. május 25-től kötelezően alkalmazni kell az Európai Parlament általános adatvédelmi rendeletét (GDPR), mely a civil szervezeteket is érinti. Az erről tartandó tájékoztatón szó lesz a törvény ismertetéséről és hogy hogyan tud a civil szervezet megfelelni a GDPR-nek, hiszen május 25. után ellenőrizni fogják a szervezeteket e téren!

A rendezvényen a 2 jogi szakértő segítségükre lesz és válaszol kérdéseikre térítésmentesen. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a normaalapitvany@gmail.com-on megtehet.

Adózási tájékoztató nap

2018. május 17. napján Egerben adózási tájékoztatót tartunk a   NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság két előadójával:

1.      TAO elszámolás,adókedvezmények:

Pásztorné Szerezlai Márta  igazgatási főreferens asszony, Jogi-Koordinációs és Törvényességi Osztály

2.      1% SZJA ,adómentes juttatások:

Auxné Csernyák Angelika osztályvezető asszony, Eljárási Osztály

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött, melyet a normaalapitvany@gmail.com-on megtehetnek.

Civil szervezetek támogatásával ünnepli jubileumát a dm!

A Jótettekkel egy jobb világért pályázat támogatására harmadik alkalommal számíthatnak a civil szervezetek.A vállalat célul tűzte ki, hogy pályázati programmal segíti azokat a szervezeteket, akik jobbá szeretnék tenni a környezetüket. A jó ügyek jó alkalmat adnak az összefogásra, a jótettek pedig további jócselekedetekre ösztönöznek. Májustól adhatják be a civil szervezetek pályázataikat a Jótettekkel egy jobb világért programban a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon, a vállalat 25 projekt megvalósítását támogatja 500-500 ezer forinttal.

A pályázatok online adhatók be a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon 2018. május 2-május 31-ig. A nyertes pályázatok kiválasztása két fázisban zajlik: szakmai zsűri választja ki a 10 legjobbnak ítélt ügyet, a közönség pedig 15 pályázatnak szavazhat bizalmat a pályázati oldalon júniusban. Így összesen 25 pályázatot díjaz a vállalat.