„A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon” tanegység indul egyetemünkön

„A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon” tanegység indul egyetemünkön

Új, szabadon választható tanegység indul egyetemünkön a tavaszi félévben, mely a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságával együttműködésben valósul meg. „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon” címet és a „Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” alcímet viselő kurzus a Neveléstudományi Intézet Andragógiai és Közművelődési Tanszékének gondozásában kerül meghirdetésre.

A tantárgy sajátossága, hogy valamennyi órán vendégelőadók tartanak előadásokat, mutatnak be jó gyakorlatokat – egyrészt az állami, kormányzati szférából államtitkárok, helyettes államtitkárok, főosztályvezetők, másrészt a bíróságról szakértők, illetve civil szervezetek részéről elnökök, szakmai vezetők – a hallgatók bevonásával, ezáltal a hallgató az adott témákat több nézőpontból is megismerhetik.

A szemeszter során szó esik többek között a civil szervezetek létrehozásáról, működéséről, az önkéntességről, az adományozásról, a fiatalok bevonásáról, a civil kapcsolati hálóról, a környezetvédelemről, a határon túli magyar kapcsolatokról stb.

A szabadon választható szemináriumra (NBP_KS140G3 A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon) szerdánként 13.40-től az Érsekkerti Épület 2-es termében kerül sor. Tárgyfelelős: Dr. Simándi Szilvia

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Megszakítás