Civil Központ – Bemutatkozás

A “Civil Közösségi Szolgáltató Központ” címbirtokosok listája (2023-2025) az alábbira kattintva érhető el: Civil Közösségi Szolgáltató Központok

A Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózatáról:

A pályázati úton elnyert címet olyan civil szervezetek viselhetik, amelyek vállalták, hogy a Civil tv. 52. §-ában és a címpályázati felhívásban meghatározott feladataikat ellenszolgáltatás nélkül nyújtják.

A támogató, szolgáltató hálózat 2012. július 1-jén kezdte meg működését. A Civil Közösségi Szolgáltató Központokat működtető civil szervezetek minden vármegyében és a fővárosban kialakították irodáikat és várják a tanácsra, segítségre szoruló, vagy informálódni vágyó civil szervezetek képviselőit, munkatársait.

A Civil Központok feladatát képezi többek között a civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, továbbá az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások szabályszerű felhasználásának elősegítése.

Heves vármegyében az Egri Norma Alapítvány látja el ezt a feladatot.

A Civil Közösségi Szolgáltató Központok által nyújtott főbb szolgáltatások a következők:

  • segítséget nyújtanak a civil szervezetek számára az adminisztratív kötelezettségek teljesítéséhez;
  • tájékoztatást nyújtanak támogatási lehetőségekről, pályázati kiírásokról;
  • gyakorlati segítséget kínálnak és egyénre szabott tanácsadást végeznek civil szervezetek számára (jogi, közhasznúsági kérdésekben; pénzügyi, könyvelési, adózási kérdésekben; pályázati módszerekre, technikákra vonatkozóan; számítógép-kezelés területén);
  • elősegítik a kommunikációt és ösztönzik az együttműködést a szektoron belül, és a szektorok között egyaránt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, kövessen minket Facebook-on!

Ismerje meg munkatársainkat és tanácsadóinkat!

Ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségét és nyitvatartását a Kapcsolatok oldalon találja.

 

Megszakítás